Sertifikacija apoteka

Datum objavljivanja sreda, 01 februar 2012

Obavještavamo članove Farmaceutskog društva RS da će radne procedure koje je potrebno pripremiti za proces sertifikacije apoteka, uskoro biti dostupne na našoj web stranici. U narednom periodu će biti omogućen pristup radnim procedurama dodjelom odgovarajuće lozinke. Ukoliko bude potrebno, procedure možete da izmijenite i prilagodite vašim procesima, ovo će biti dobra osnova za početak.

Takođe ćete uskoro na našoj web stranici moći da pronađete revidirane procedure koje se odnose na reklamacije na lijekove i povlačenje lijekova sa tržišta. Nove revizije su usklađene sa Pravilnicima koji se odnose na ovu problematiku. Revidirana je i procedura koja se odnosi na upravljanje farm.otpadom i usklađena sa važećim Pravilnikom.

Spisak radnih procedura i ostalih dokumenata koje je potrebno pripremiti za proces sertifikacije možete da preuzmete ovdje. Veliki broj evidencija koje su propisane sertifikacionim standardima nalazi se propisan u radnim procedurama i dati su prijedlozi njihovog izgleda. U narednom periodu je planirana edukacija vezana za primjenu radnih procedura; blagovremeno ćemo vas obavijestiti o mjestu i vremenu edukacije.

Više informacija koje se odnose na sertifikaciju apoteka možete da pronađete ovdje.

Ukoliko budete imali dodatnih pitanja vezanih za proces pripreme za sertifikaciju, budite slobodni kontaktirati nas. FDRS je aktivno uključeno u ovaj veliki projekat i s obzirom na veliko iskustvo koje posjedujemo u oblasti uvođenja različitih standarda, rado ćemo vam pomoći u procesu pripreme.

Predsjednica Farmaceutskog društva Republike Srpske

Prim.mr ph. Rada Amidžić , specijalista za kontrolu i ispitivanje lijekova

Pravilnik o postupku sertifikacije zdravstvene ustanove i sadržaju registra zdravstvenih ustanova

Blic vijesti

Drage koleginice i kolege,
Obavještavamo vas da će  se  III Konferenciju Dobra Distributivna Praksa - Od propisa do prakse,održati u Beogradu 20. aprila 2018. godine.
Više informacija u dokumentu u prilogu.

Dokument


Stručna služba Farmaceutskog društva RS

Copyright 2011 Sertifikacija apoteka.
Joomla Templates by Wordpress themes free