Pripravnički staž i polaganje stručnog ispita za magistre farmacije

Datum objavljivanja petak, 08 jul 2016

Pripravnički staž i polaganje stručnog ispita za zdravstvene radnike i zdravstvene saradnike na području Republike Srpske su regulisani entitetskim propisima:

1. Zakon o zdravstvenoj zaštiti , Službeni glasnik Republike Srpske,  106/09 (član 86)

2. Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Sl.glasnik Republike Srpske, 44/2015

Navedeni Zakoni se mogu pronaći na web stranici Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (Propisi, Zakoni); https://www.zdravstvo-srpske.org/propisi/zakoni.html

3. Pravilnik o programu i postupku polaganja stručnog ispita zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika, Službeni  glasnik Republike Srpske , 110/11 

Navedeni Pravilnik se može pronaći na web stranici Ministarstva  zdravlja i socijalne zaštite RS (Farmacija, Lijekovi,  Politike, zakoni i podzakonski akti; http://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MZSZ/farmacija/lijekovi/zakoni/Pages/default.aspx).

Pravilnik sadrži program za obavljanje pripravničkog staža za zdravstvene radnike, dok za zdravstvene saradnike program propisuje zdravstvena ustanova u kojoj se pripravnik osposobljava za samostalan rad (Član 2).
Prema Pravilniku o programu i postupku polaganja stručnog ispita zdravstvenih radnika i zdravstvenih saradnika, Službeni  glasnik Republike Srpske, 110/11,  pripravnički staž za magistre farmacije traje 12 mjeseci. U članu 9 ovog Pravilnika (strana 8) je naveden program stažiranja:  

a) apoteka (300 dana)

b) kontrola lijekova (30 dana)

c) bolnička apoteka (35 dana)

Kandidati su u obavezi da sami obezbijede stažiranje u ustanovama koje zadovoljavaju zahtjeve propisane važećim propisima.

Za sve dodatne informacije u vezi obavljanja pripravničkog staža i polaganja stručnog ispita, kandidati mogu da se obrate u Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS na brojeve tel.  051/339-449 i 051/339-474.
Pitanja za polaganje stručnog ispita možete da preuzmete ovdje....

Blic vijesti

Drage koleginice i kolege,

U prilogu je finalna verzija rada 19.simpozijuma.
U njemu ćete pronaći sve važne informacije, uključujući i podatke o salama gdje će biti registracija učesnika, izložbeni prostor (štandovi), predavanja i ručak.
Podsjećamo vas da je od strane organizatora obezbijeđen ručak za sve učesnike skupa.

PRILOG

Radujemo se novom druženju i  novim znanjima!

Vaša predsjednica Rada Amidžić , Organizacioni i Stručni odbor 19.simpozijuma

Copyright 2011 Pripravnički staž i polaganje stručnog ispita za magistre farmacije.
Joomla Templates by Wordpress themes free